Alegerea apartamentului

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei noi locuinte, fiecare dintre noi are o imagine clara despre locul in care ne dorim sa locuim. Fiecare camin are propriile avantaje si dezavantaje, insa important este sa ne setam prioritatile si sa fim atenti la cele mai mici detalii, deoarece un apartament reprezinta o investitie pe o perioada foarte lunga de timp.

Exista nenumarate avantaje cand vine vorba despre locuirea la bloc, iar cel mai important este legat de costurile totale. Orice modificari aduse apartamentului vor fi mult mai mici fata de amenajarea dintr-o casa. In plus, apartamentele sunt pozitionate cel mai adesea intr-o zona care iti pune la dispozitie orice serviciu.

 

Criterii de alegere a apartamentului.

Cand ne aflam in situatia de a achizitiona un apartament, trebuie sa fim atenti la foarte multe detalii, in functie de prioritatile si preferintele noastre.

Amplasarea fata de locul de munca, fata de mijloacele de transport, dar si valoarea apartamentului reprezinta un set de criterii dupa care se ghideaza adesea un cumparator.

Siguranta reprezinta un alt criteriu foarte important, deoarece nimeni nu isi doreste sa se trezeasca intr-o buna zi ca ii lipsesc toate obiectele de valoare din locuinta. Siguranta poate fi data si de o scara de bloc pazita de catre o firma angajata special pentru a supraveghea blocul respectiv.

Unii cumparatori se ghideaza exclusiv dupa buget, iar odata ce au achizitionat apartamentul, se trezesc in situatia in care pur si simplu au nevoie de mai mult spatiu sau au alte nevoi pe care apartamentul achizitionat nu le indeplineste.

Alti cumparatori se ghideaza dupa simplul fapt ca apartamentul este amplasat intr-un loc apropiat de mijloacele de transport si se lovesc de o multime de alte probleme.

Mai exista situatii in care pur si simplu cumparatorii au gasit apartamentul ”perfect”, iar problemele apar pe parcurs, precum lipsa unei izolatii foarte bune sau dotarile de calitate indoielnica.

 

Despre amenajare.

Amenajarea apartamentului este un aspect foarte important de care trebuie sa tinem cont, deoarece lipsa de spatiu poate constitui o mare problema, iar spatiul este un criteriu insemnat. Intr-adevar, orice incapere mica poate fi imbunatatita intr-un mod cat mai util si mai creativ, insa in final un spatiu mic, tot mic ramane. Un apartament nou este amenajat deja dupa cele mai moderne standarde, astfel cumparatorul nu se va confrunta cu necesitatea reamenajarii, decat daca doreste sa isi lase amprenta asupra locuintei sau sa o transforme intr-un loc diferit. Intr-un apartament nou, baile sunt complet utilate cu obiecte sanitare de cea mai buna calitate. De asemenea, prizele si intrerupatoarele sunt deja montate in diferite nuante si texturi care se pot adapta cu usurinta oricarui stil de amenajare.

Criteriile dupa care alegem un apartament sunt subiective, variaza de la o persoana la alta, in functie de prioritati. Atunci cand dorim sa reamenajam un apartament cumparat, pentru ca reprezinta si acesta un criteriu, este recomandat sa contactam un arhitect.

Un arhitect este un specialist in proiectarea planurilor de construire a cladirilor. Cu alte cuvinte, arhitectul reprezinta puntea dintre proprietar si echipa de lucru care pune in practica visul beneficiarului. El comunica cu proprietarul pentru a intelege cat mai bine dorintele, face o analiza pentru a se asigura ca visele proprietarului pot fi puse in aplicare.

Odata ce planul de amenajare al locuintei este stabilit, incep lucrarile iar apartamentul ajunge la forma pe care proprietarul si-a dorit-o.

Alegerea unui apartament este adesea o munca foarte dificila care solicita foarte mult timp pierdut cu vizionarea locuintelor, cu negocierile, semnarea contractelor si cautarea de alte apartamente care sa indeplineasca criteriile fiecarui viitor proprietar. Cert este ca atunci cand dorim sa achizitionam un apartament, indiferent de bugetul sau criteriile pe care le avem, trebuie sa fim foarte atenti, deoarece chiar si cele mai scumpe apartamente pot avea lipsuri care sa ne incurce pe parcurs.