Arhitectul si contributia in reamenajare

Arhitectul este acel om la care poti apela cu incredere atunci cand iti doresti ca visul tau in materie de constructie sau amenajare sa devina realitate. Munca unui arhitect nu se rezuma numai la amenajarea interioara, ci si la construirea unei case si chiar a unui complex rezidential. In sens larg, arhitectul este persoana care traduce nevoile omului in realitate, prin constructie.

Este important sa iti lasi viziunile in mainile unui designer, ca rezultatul final sa se ridice la inaltimea asteptarilor, dar sa fie si cat mai functional posibil. In momentul in care apelezi la un arhitect, trebuie sa fii flexibil in fata sugestiilor specialistului, atunci cand iti ofera alternative.

Arhitectul si designer-ul din echipa #DreamBuilders care a contribuit la amenajarea apartamentului cu acelasi nume, este Hamid Nicola Katrib.

Primii pasi catre inceperea lucrarilor.

Proprietarii apartamentului au luat legatura cu Hamid dupa ce au achizitionat locuinta si s-au hotarat ca doresc sa o reamenajeze astfel incat aceasta sa fie unica, sa fie ”personalizata”. Inca de cand au hotarat ca apartamentul trebuie reamenajat, proprietarii si-au pregatit deja un set de schite cu modul in care ar dori sa arate locuinta dupa finalizarea lucrarilor.

Brief-ul pregatit pentru arhitect avea urmatoarele cerinte:

  • stilul a fost ales ca fiind unul modern, minimalist si glam;
  • in privinta culorilor, au fost folosite nuante de gri, verde si albastru;
  • a fost solicitata folosirea de mixuri de piatra, sticla, metal, lemn, lumina ambientala si obiecte de iluminat decorative;
  • sistem de incalzire si racire prin pereti, pentru a fi eliminata nevoia de calorifere;
  • parchet plank periat.

Apartamentul avea toate finisajele necesare: bai, parchet, bucatarie etc. Dupa ce arhitectul intelege viziunea proprietarului, va livra prima schita, urmand ca dupa etapa de feedback sa fie livrata o randare finala. Randarile au rolul de a arata care va fi forma finala a locuintei. Proprietarii au aprobat chiar prima propunere.

De aici pana la a incepe lucrarile a fost doar un pas.


Reamenajarea apartamentului DreamBuilders.

 

Au fost demolati pereti, a fost schimbat tavanul, deoarece apartamentul avea un singur nivel de tavan. Dupa interventia arhitectului, tavanul a devenit unul deosebit, pe mai multe nivele care ofera diferite surse de lumina secundare precum baghetele luminoase. In reconstruirea tavanului, arhitectul a dorit sa creeze o miscare care sa delimiteze zona de intrare de zona de living si de zona de dining. Zona de living are un tavan diferit care sa contureze mobila folosita. In zona de dining a fost ales, pentru inceput, un bar, insa proiectul a fost modificat pe parcurs si in final s-a optat pentru masa de dining care este pusa in evidenta de mai multe corpuri de iluminat. 

 

Aceasta amenjare a luat forma in jurul unui element de piatra naturala foarte rar si deosebit, marmura pentru bucatarie. Cu alte cuvinte, restul amenajarii a fost legat de aceasta piatra, iar nuantele din componenta bucatii de marmura au influentat alegerea culorilor din toata amenajarea.

 

De la aceasta marmura de culoare galbena, arhitectul a ales sa mearga pe mai multe nuante de griuri, o culoare neutra care scoate in evidenta culoarea pietrei.

In zona de living si open space a apartamentului amenajat de catre echipa #DreamBuilders, s-a mizat pe mai multe spatii de storage precum bibliotecile, dulapurile si garderoba. Dulapurile si piesele de mobilier asemanatoare au fost incastrate in perete, fara a fi lasate ca atare, aceasta fiind o preferinta si un touch al arhitectului. Pentru a putea fi realizat acest lucru, au fost create nise in care sa fie ascunse dulapurile.

 

In amenajarea apartamentului DreamBuilders, Hamid a avut o contributie enorma prin faptul ca a reusit sa duca la indeplinire preferintele proprietarilor. Experienta lui Hamid si-a spus cuvantul in amenajarea acestei locuinte, demonstrand ca te poti baza pe experienta unui profesionist pentru a fi sigur ca designul locuintei nu este doar echilibrat din punct de vedere estetic si practic, ci si ca este ceea ce iti doresti.