Concluzii in amenajare

Amenajarea unui apartament solicita multa implicare din partea tuturor celor care doresc finalizarea unui astfel de proiect, de la beneficiar pana la cel care amenajeaza si ultimul obiect decorativ.

Un apartament de mari dimensiuni se amenajeaza cu greu intr-un timp scurt, deoarece sunt implicate mai multe echipe care nu pot lucra intotdeauna in acelasi timp. In plus, timpul este relativ, deoarece conteaza foarte mult resursele si echipa cu care doresti sa lucrezi. Amenajarea apartamentului DreamBuilders a durat aproximativ șase luni de zile. Se putea realiza intr-o perioada mai scurta, insa proprietarii nu au fost presati de timp.

Costurile unui astfel de proiect sunt variabile, fiind influentate cu preponderenta de bugetul pe care il ai la dispozitie, in functie de amenajarea pe care o doresti, dar si in functie de materialele pe care vrei sa le achizitionezi. Apartamentul DreamBuilders intra in categoria de amenajare personalizata, deoarece aceasta a fost realizata dupa preferintele si cerintele proprietarului. Costurile pentru o astfel de amenajare sunt de la mediu spre high. Multe elemente din amenajare sunt custom, chiar si mobilierul care a fost facut pe comanda. Conteaza foarte mult amenajarea pe care beneficiarul o doreste si bugetul pe care acesta doreste sa il investeasca.

In momentul in care se doreste amenajarea unei case sau a unui apartament, arhitectul intreaba care este bugetul, iar in functie de acesta, arhitectul imparte suma de bani pe camere, pe spatii. In amenajare, beneficiarul trebuie sa discute intotdeauna cu partile implicate, atat cu arhitectul, cat si cu echipa implicata in decorarea locuintei. Comunicarea este cheia succesului, indiferent de domeniul sau proiectul la care facem referire.

Atunci cand vrei sa te apuci de amenajarea unei locuinte, trebuie sa te gandesti bine la ce iti doresti de la acel spatiu, sa iti setezi bugetul, sa alegi arhitectul care sa aduca la realitate visul tau si mai apoi sa alegi companiile care sa iti furnizeze materialele necesare. Apoi incepe procesul propriu-zis de amenajare. La inceput poate parea un proces lung si anevoios, insa in final, rezultatele depasesc asteptarile.