Corectii aparute in procesul de amenajare

Amenajarea unui apartament poate aduce mari batai de cap proprietarului: acesta trebuie sa coordoneze mai multe echipe care sa ajute la finalizarea proiectului. Amenajarea apartamentului presupune multe etape, de la recompartimentare, pana la alegerea mobilierului, iar daca nu ai apelat la un specialist care sa puna in practica ceea ce iti doresti, te poti lovi de situatii care te vor costa mai tarziu.

Chiar daca planul este bine pus la punct, corectii in procesul de amenajare vor aparea, fie ca iti doresti sau nu. Exista posibilitatea sa nu poti sparge un perete, mobilierul poate fi mult prea mare pentru incapere sau pur si simplu vei fi nevoit sa alegi un parchet mai subtire, deoarece placa de beton este mult prea inalta. Situatii neprevazute pot aparea si chiar daca apelezi la ajutorul unui arhitect, tot exista posibilitatea sa te confrunti cu astfel de ”crize”. Apartamentul DreamBuilders nu a fost o exceptie.

DreamBuilders este un apartament de mari dimensiuni care a fost amenajat de catre echipa cu acelasi nume. Proprietarii au apelat la ajutorul unui arhitect pentru a aduce amenajarea la forma finala, insa chiar si asa, corectii apar intotdeauna. Hamid Katrib, arhitectul care a realizat acest proiect, s-a lovit de mai multe situatii care l-au determinat sa aduca cateva schimbari in proces.

Una dintre aceste corectii aparute a fost locul de depozitare din hol. La intrarea in apartament, exista un loc de depozitare care nu putea fi anulat asa cum era prevazut in planurile initiale. Arhitectul a adaptat spatiul si intreaga amenajare, astfel ca locul respectiv a fost transformat intr-o scafa ”smart”, un loc special in care poate fi depozitata masina de spalat si alte obiecte din locuinta precum mopul, aspiratorul, dar si alte lucruri pe care le ai prin locuinta si nu vrei sa se vada.

O alta situatie cu care s-a confruntat arhitectul si pe care a trebuit sa o remedieze o reprezinta placa de beton de la intrarea in apartament. Initial, apartamentul era placat cu parchet, iar in redecorare s-a dorit folosirea marmurei in hol. Atunci cand a trebuit montata marmura, echipa si-a dat seama ca piatra naturala este mult mai groasa decat parchetul, iar usa de la intrare nu se mai deschidea. Arhitectul a ales sa mai taie din placa de beton de la intrare pentru a permite usii sa se deschida.

Fiecare obiect are propria importanta, iar functionalitatea acestuia e gandita pentru o perioada cat mai lunga de timp. In apartamentul DreamBuilders, acest concept a dus la schimbarea barului din bucatarie cu o masa de dining. Initial, bucataria open space a fost gandita cu un bar care sa delimiteze livingul de bucatarie. Insa, in familie se afla si un bebelus, iar barul nu era cea mai buna optiune din acest punct de vedere. In plus, masa de dining separa bucataria de living creand un alt spatiu folositor, zona de dining.

Cateodata, chiar si cele mai solide planuri pot fi date peste cap, iar atunci nu ai ce face decat sa gasesti cele mai bune solutii. In cazul apartamentului DreamBuilders, pentru bucatarie a fost ales un anumit tip de piatra naturala, un quartit verde care a influentat alegerea culorilor apartamentului. Lastra de piatra naturala a fost achizitionata de catre altcineva, iar proprietarii apartamentului DreamBuilders au fost nevoiti sa aleaga un alt tip de marmura, Golden Sky. Fiecare lastra a acestei pietre inoveaza amenajarile prin nuante aurii deosebite. Pregnanta culorii si alternanta cromatica o aseamana cu onyx-ul. Marmura Golden Sky este o piatra naturala deosebita care a fost punctul central de amenajare al intregului apartament.

Corectii majore in apartamentul DreamBuilders nu au existat, insa nu trebuie sa fie o schimbare foarte mare ca sa iti dea planurile peste cap. In amenajarea unui apartament, pot aparea multe situatii neprevazute, insa important este sa le analizezi cu atentie pentru a le putea gestiona cat mai eficient. Iar pentru orice problema pe care o intampini, nu uita sa comunici cu echipa de montaj, dar si cu arhitectul, deoarece acestia sunt in masura sa iti ofere cele mai bune sfaturi.