Cum sa planifici un proiect

Descopera care sunt pasii unui proiect de amenajare

Te-ai hotarat ca iti doresti o noua amenajare in propria locuinta? Atunci afla ca trebuie sa urmezi o serie de pasi care o sa garanteze succesul proiectului pe care vrei sa il aduci la realitate. In randurile ce urmeaza, o sa gasesti o serie de etape care au fost urmate in amenajarea apartamentului DreamBuilders, etape pe care ar trebui sa le urmezi si tu, daca iti doresti succesul garantat al proiectului tau de amenajare.

  1. Intalnirea dintre beneficiar si arhitect. Aici, comunicarea este foarte importanta, deoarece doar asa proiectul tau poate fi dus la indeplinire. Designerul trebuie sa inteleaga ceea ce tu iti doresti, sa vada care este spatiul ce urmeaza a fi amenajat, care sunt elementele pe care tu le doresti si care este termenul in care trebuie finalizat, dar si bugetul intregului proiect.
  2. Urmatoarea etapa in planificarea proiectului este creatia. Arhitectul selecteaza anumite imagini care sa defineasca ambientul spatiilor, alege finisaje, materiale si obiecte de la diversi furnizori.
  3. Urmatorul pas ii revine tot arhitectului care va realiza o serie de randari care sa iti arate proiectul final. Aceste randari vor fi exacte, la centimetru, astfel ca nu exista loc de eroare.
  4. Odata ce acesti pasi sunt dusi la indeplinire, se da startul lucrarilor. In aceasta etapa, arhitectul vine periodic la santier pentru a urmari buna desfasurare a lucrarilor, pentru a organiza, pentru a oferi informatii de suport echipelor de lucru si pentru a se asigura ca este respectat planul proiectului de amenajare.
  5. Beneficiarul impreuna cu arhitectul, realizeaza o lista de materiale necesare si preturile aferente, lista intocmita pe baza cataloagelor si mostrelor date de furnizori. In cazul in care iti doresti piese de mobilier realizate pe comanda, vor fi realizate planse de detaliere care vor fi transmise furnizorilor, pentru a face oferte de pret si pentru a estima timpul de executie.
  6. Pe intreaga durata a desfasurarii proiectului de amenajare, beneficiarul va primi consultanta, deoarece este firesc sa apara diverse intrebari si nelamuriri si desigur, pentru eventualele schimbari aparute in proiect.

Acestia sunt pasii urmati in amenajarea proiectului DreamBuilders, pasi care te vor ajuta sa duci la bun sfarsit si proiectul tau de amenajare.