De ce sa alegi piatra naturala pentru amenajari

Piatra naturala este folosita ca material de constructie din timpuri imemoriale. Edificii impozante, statui monumentale, asezaminte publice ori drumuri, in toate se regaseste piatra naturala de toate tipurile si varietatile si sub toate formele de prelucrare. Atemporalitatea pietrei naturale o face mereu actuala si avantajele utilizarii ei devin, peste timp, din ce in ce mai mari. Iata care sunt acestea:

  1. Conservarea proprietatilor in timp – comportamentul placarilor din piatra nu se schimba in timp decat foarte putin, de aceea investitiile in piatra naturala sunt conservative.
  2. Unicitatea – piatra naturala este un material unic intrucat conditiile de formare ale acesteia nu se mai pot repeat niciodata identic.
  3. Sustenabilitatea – placarile din piatra naturala sunt foarte durabile. Peste tot gasim monumente al lumii antice care se pastreaza si dupa cateva mii de ani.
  4. Piatra naturala este ecologica si netoxica, atat mediul in care este montata cat si pentru cei care traiesc in acelasi mediu cu piatra naturala, nu sunt afectati.
  5. arietatea – la locul de extractie, piatra naturala se prezinta sub diferite culori si texturi. In acelasi bloc, lastre diferite au variatii de culori semnificative.
  6. Aspectul – suprafata pietrei naturale poate suferi prelucrari astfel incat sa se obtina mai multe tipuri de finisaje si de aici, un aspect diferit pentru fiecare finisaj: lustruit, mat, antichizat, fiamat, buciardat, periat, daltuit, natur.
  7. Versatilitatea – in functie de tipul ei, piatra naturala se poate folosi in amenajari diverse, de la elegante accente tip bookmatching, pana la pavaje practice din piatra cubica.
  8. Mentenanta – piatra naturala este un material fara varsta, insa montajul si folosirea ei ii pot afecta proprietatile. De aceea, lucrarile de intretinere si mentenanta sunt binevenite si imbunantatesc comportamentul placarilor din piatra.
  9. Plusvaloarea – piatra naturala este singurul material de constructie care isi pastreaza si amplifica valoarea in timp. De aceea, valoarea unei placari in piatra mareste valoarea de vanzare a locatiei unde este montata.

Toate aceste avantaje au fost recunoscute si utilizate la maximum de catre proprietarii apartamentului DreamBuilders, iar rezultatele indreptatesc asteptarile.

Incearca si tu amenajarile din piatra naturala, si casa ta va fi mai frumoasa!