Despre conceptul DREAMBUILDERS

DreamBuilders este un apartament de mari dimensiuni, amenajat de catre echipa cu acelasi nume. Initial, apartamentul era unul ca oricare altul, cu toate finisajele necesare, in care te puteai muta imediat. Cu toate acestea, proprietarii au dorit ca acest apartament sa aiba amprenta lor personala, un spatiu care sa-i defineasca si care sa reprezinte un refugiu. Un spatiu care sa se numeasca ”acasa”.

Acest apartament a intervenit ca o necesitate in viata beneficiarului, deoarece isi dorea un spatiu mai mare, cu minimum trei camere in zona de noapte si cu un spatiu generos pe terasa. Totul, intr-o abordare moderna.

In aceasta amenajare, s-a preluat un apartament existent cu finisaje foarte bune care puteau fi folosite in continuare. Cu toate acestea, s-a optat pentru scoaterea tuturor elementelor din apartament pana la caramida si reamenajarea completa a acestuia, singurele elemente ramase fiind racordurile sanitare si tamplaria.

Proiectul DreamBuilders este semnat de catre designerul Hamid Nicola Katrib. Acesta a colaborat cu beneficiarul proiectului inca de la bun inceput pentru a identifica particularitatile spatiului, nevoile clientului si pentru a aduce la realitate visul beneficiarului.

Un apartament de mari dimensiuni se amenajeaza cu greu intr-un timp scurt, deoarece sunt implicate mai multe echipe care nu pot lucra intotdeauna in acelasi timp. Apartamentul DreamBuilders a fost adus la forma finala in aproximativ sase luni. Amenajarea putea fi realizata intr-o perioada mai scurta, insa proprietarul nu a fost presat de timp.

Costurile unei astfel de amenajari sunt variabile, fiind influentate de bugetul pe care proprietarul il are, in functie de amenajarea pe care o doreste s.a.m.d. DreamBuilders este un apartament personalizat, deoarece amenajarea a fost realizata dupa preferintele si cerintele beneficiarului. Multe elemente din amenajare sunt personalizate, motiv pentru care costurile pentru acest proiect sunt de la mediu spre high.

In amenajarea apartamentului, au fost aduse mai multe modificari:

  1. In schita initala, bucataria era inchisa. Pentru ca beneficiarul si-a dorit un spatiu deschis si transparent, a fost demolat peretele dintre living si bucatarie, elementul de legatura dintre cele doua spatii fiind zona de dining.
  2. Din acelasi motiv, s-a renuntat si la debaraua din bucatarie si s-a tinut cont de dorinta de a avea cat mai putine obiecte expuse. A fost creat mobilier de depozitare pentru electrocasnice, aparatura si mancare.
  3. A fost folosita piatra naturala in mare parte din amenajare, combinatii de marmura Calacatta, Thassos, Nero Marquina, Tundra, Golden Sky si alte materiale precum travertinul.

Amenajarea unui astfel de apartament solicita mult timp si atentie la detalii. DreamBuilders este intruchiparea modernului si un model care sa te inspire atunci cand vrei sa iti amenajezi propria locuinta. Intr-o astfel de amenajare, pot aparea nenumarate situatii neprevazute, insa important este sa le analizezi cu atentie, pentru a le putea gestiona cat mai eficient.