Despre conceptul DREAMBUILDERS

DreamBuilders este un apartament de mari dimensiuni, amenajat de catre echipa cu acelasi nume. Initial, apartamentul era unul ca oricare altul, cu toate finisajele necesare, in care te puteai muta imediat. Cu toate acestea, proprietarii au dorit ca acest apartament sa aiba amprenta lor personala, un spatiu care sa-i defineasca si care sa reprezinte un refugiu. Un spatiu care sa se numeasca ”acasa”.

Este un proiect curajos, in care s-a dorit sa se demonstreze ca se poate, ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa lucrezi cu experti, in adevaratul sens al cuvantului. Acest apartament, a intervenit ca o necesitate in viata beneficiarului, deoarece isi dorea un spatiu mai mare, cu minimum trei camere in zona de noapte si cu un spatiu generos pe terasa. Intreaga amenajare, trebuia sa respecte un stil modern.

Inceputul
In amenajarea interioara a locuintei, s-a preluat un apartament existent, cu finisaje foarte bune care puteau fi folosite in continuare. Cu toate acestea, proprietarii si-au dorit altceva, un apartament a carui amenajare interioara sa ii reprezinte. Au fost scoase toate elementele din apartament pana la caramida, si reamenajarea completa a acestuia, singurele elemente ramase fiind racordurile sanitare si tamplaria.
Pentru a putea duce la bun-sfarsit acest proiect, proprietarii au apelat la serviciile si ajutorul designerului Hamid Nicola Katrib. Acesta a colaborat cu beneficiarul proiectului inca de la bun inceput, pentru a putea identifica particularitatile spatiului, nevoile clientului si pentru a aduce la realitate visul beneficiarului.

Despre proiect
Un apartament de mari dimensiuni se amenajaeaza cu greu intr-un timp scurt, deoarece sunt implicate mai multe echipe care nu-si pot desfasura activitatea intotdeauna simultan. Apartamentul DreamBuilders a fost adus in forma finala, asa cum o vedem acum, in aproximativ sase luni de santier continuu. Amenajarea interioara putea fi finalizata intr-o perioada de timp mult mai scurta, insa proprietarul nu a fost presat. Si-a dorit un proiect de calitate, de care sa se poata bucura impreuna cu familia.
Costurile unei astfel de amenajari sunt variabile, fiind influentate de bugetul pe care proprietarul il are, in functie de amenajarea pe care o doreste s.a.m.d. DreamBuilders este o locuinta personalizat, ”custom-made”, deoarece amenajarea a fost realizata dupa preferintele si cerintele beneficiarului, piatra naturala a fost custom-made, mobilierul a fost realizat pe comanda ca sa se poata integra perfect in amenajare, multe dintre piese fiind realizate dupa schitele arhitectului. Multe elemente din amenajare sunt personalizate, motiv pentru care costurile pentru acest proiect sunt de la mediu, spre high.

Prima propunere vs. Final
Moodboard-urile apartamentului DreamBuilders nu corespund pe deplin cu designul final, desi exista mari asemanari. In planurile initiale, bucataria era delimitata de sufragerie printr-un perete, insa proprietarul isi dorea un spatiu deschis si transparent, motiv pentru care s-au facut schimbari masive in acest sens. Bucataria open-space a fost proiectata initial cu un bar, insa avand in vedere ca in familie exista si un copil, barul nu a fost cea mai buna optiune.
In planurile initiale, pentru bucataria apartamentului, s-a ales un anumit tip de piatra naturala, un quartit verde care a influentat alegerea culorilor apartamentului. In cele din urma, clientul a ales placile de marmura Golden Sky, o piatra a carei cromatica se aseamana cu cea a onix-ului. Cat despre camera de zi, aceasta are un tavan pe un singur nivel, o schita care a fost rapid abandonata.
In spatiul deschis din living, a fost aleasa o masa cu blat de marmura Golden Sky pentru a separa spatiul dintre living si bucatarie. Au schimbat plafonul, astfel incat dupa interventie, acesta a devenit unul special. Este pe mai multe niveluri, ce ofera surse de lumina secundare, o miscare creata pentru a delimita zona de intrare, de restul spatiului.
S-a renuntat si la debaraua din bucatarie si s-a tinut cont de dorinta de a avea cat mai putine obiecte expuse. A fost creat mobilier de depozitare pentru electrocasnice, aparatura si mancare.
A fost folosita piatra naturala in mare parte din amenajare, combinatii din marmura Calacatta, Thassos, Nero Marquina, Tundra, Golden Sky si alte materiale precum travertin Yellow.
Amenajarea interioara a unui apartament cu piatra naturala solicita mult timp si atentie la detalii. DreamBuilders este intruchiparea modernului si un model care sa te inspire atunci cand vrei sa iti amenajezi propria locuinta. Intr-o astfel de amenajare, pot aparea nenumarate situatii neprevazute, insa important este sa le analizezi cu atentie, pentru a le putea gestiona cat mai eficient.