Despre conceptul DREAMBUILDERS

Nu e ușor să ții sub control un proiect de amenajare. Ai de coordonat meșteri diferiți și de organizat bugete și resurse. Totul, în timp ce încerci să îți pui în aplicare ideile. De aceea, am creat un instrument care te ghidează prin toți pașii unui proces de amenajare, de la idee, la întâlnirea cu designerul și până la finalizarea ultimelor detalii. Îți vorbim transparent despre secretele din spatele unui amenajări, dar și despre lista de materiale, furnizori și echipe de specialiști.

Inspiratia

Visezi la casa perfecta, dar ti-e greu sa explici si altcuiva ideile tale. Vei afla cum să iti conturezi un stil decorativ si cum sa stii ce sa ceri din partea designerului sau arhitectului.

Cine sunt #DreamBuilders

Descopera de ce e important sa iti lasi viziunea in mana unui designer sau unui arhitect si cum sa te asiguri ca rezultatul final respecta dorintele tale.

Tendinte in amenajarile interioare

Cand vine vorba despre amenajarile interioare, tindem sa analizam foarte multe stiluri de decorare, sa ne interesam de diferite materiale, care mai de care mai calitative sau chiar unice. In mediul online se pot gasi foarte multe idei de amenajari interioare din care te poti inspira.

Alegerea apartamentului

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei noi locuințe, fiecare dintre noi are o imagine clara despre locul in care ne dorim sa locuim. Fiecare camin are propriile avantaje si dezavantaje, insa important este sa ne setam prioritatile si sa fim atenti la cele mai mici detalii, deoarece un apartament reprezinta o investiție pe o perioada foarte lunga de timp.

Arhitectul si contributia in reamenajare

Arhitectul este acel om la care poti apela cu incredere atunci cand iti doresti ca visul tau in materie de constructie sau amenajare sa devina realitate. Munca unui arhitect nu se rezuma numai la amenajarea interioara, ci si la construirea unei case si chiar a unui complex rezidențial. In sens larg, arhitectul este persoana care traduce nevoile omului in realitate, prin constructie.

Corectii aparute in procesul de amenajare

Amenajarea unui apartament poate aduce mari batai de cap proprietarului: acesta trebuie sa coordoneze mai multe echipe care sa ajute la finalizarea proiectului. Amenajarea apartamentului presupune multe etape, de la recompartimentare, pana la alegerea mobilierului, iar daca nu ai apelat la un specialist care sa puna in practica ceea ce iti doresti, te poti lovi de situatii care te vor costa mai tarziu.

Interviu cu proprietarul

"Cu siguranta am invatat multe si pentru un viitor proiect stiu mai multe, am inteles mai bine ce imi este util si ce nu, ce este important intr-un proiect de acest gen, etc. Este al doilea proiect de amenajare pentru noi, iar pentru urmatorul am deja prea multe idei pe care vreau sa le pun in aplicare."

De ce sa alegi piatra naturala pentru amenajari

Piatra naturala este folosita ca material de constructie din timpuri imemoriale. Edificii impozante, statui monumentale, asezaminte publice ori drumuri, in toate se regaseste piatra naturala de toate tipurile si varietatile si sub toate formele de prelucrare.

Intretinerea suprafetelor din piatra naturala

Pentru conservarea proprietatilor pietrei, placarile din piatra naturala au nevoie de intretinere. Aceasta tine in principal de tipul pietrei, factorii de mediu, traficul zonal. Acesti factori asociati la parametri originari ai pietrei (densitatea, porozitatea, absorbtia de apa), creeaza reactii diferite la diversi factori abrazivi si corozivi, ceea ce determina intretinerea diferentiata a suprafetelor placate.