Interviu cu proprietarul apartamentului DreamBuilders

  1. De unde a aparut aceasta dorinta de reamenajare a apartamentului?

Cred ca spatiile in care ne desfasuram activitatea, spatiile in care mancam, in care dormim, sunt extrem de importante pentru felul in care ne simtim, pentru energia de care dam dovada si pentru performanta noastra. Si atunci, in cazul nostru, este imperativ sa avem un spatiu care sa ne defineasca, atat in mediul professional, cat si in mediul personal. Daca atunci cand ajungem seara acasa, dupa o zi istovitoare, plina de provocari, gasim acel spatiu de reincarcare a bateriilor, de refugiu si relaxare, cu siguranta toata acea zi care tocmai s-a incheiat, pare o picatura intr-un ocean si gasim putere pentru o noua zi.

  1. Ce lipsea din amenajarea apartamentului initial?

Apartamentul, in varianta lui initiala, era un apartament simplu, curat, dar in acelasi timp fad, fara personalitate si cu siguranta fara amprenta noastra personala. Avea nevoie de culoare, avea nevoie de “noi” ca amprenta si singurul mod in care puteam obtine acest lucru era sa o luam de la zero, sa pornim cu un santier la gri si sa il “desenam” cum voiam noi.

  1. De ce l-ai ales pe Hamid Katrib ca arhitect?

Am “analizat” pe piata mai multi arhitecti pe care ii cunosteam drept profesionisti, carora le analizam lucrarile, etc. Totusi, trebuia sa tinem cont de mai multe elemente atunci cand am ales arhitectul cu care sa pornim in acest proiect, iar unul dintre principalele elemente era disponibilitatea respectivului arhitect in perioada necesara noua. Un alt criteriu este modul in care rezonezi cu respectivul arhitect, pentru ca pornesti la un drum lung si important, in urma caruia vei obtine un “produs” cu care vei fi obligat sa traiesti zi de zi. Asadar, sinergia dintre cele doua parti implicate este extrem de importanta.

  1. Cum a fost colaborarea cu arhitectul?

Am aprobat primul draft de propunere cu foarte putine modificari, iar ulterior, atat noi ca beneficiari, cat si arhitectul, am preluat fiecare ce am putut din proiect ca si atributii si am incercat sa fim fiecare cat am putut de deschisi, astfel incat sa gasim solutii sa nu blocam proiectul atunci cand au fost necesare decizii punctuale, modificari la planul initial sau adaptari.

  1. Arhitectul a reusit sa transpuna in realitate viziunea ta asupra noului apartament? Daca nu, ce elemente lipsesc?

Cu siguranta fiecare arhitect are o “semnatura” a lui si asta se poate vedea daca urmarim portofoliile fiecarui arhitect in parte. Important este sa regasesti in acel proiect si acea parte din tine, beneficiarul, si linia pe care ti-ai dorit-o tu. Am avut un brief pentru arhitect atunci cand ne-am intalnit pentru a discuta despre proiect, iar o mare parte din cerintele noastre s-au regasit in varianta finala implementata. Exista si elemente care nu sunt in realitate, dar pe care astazi nu pot sa spun ca le consider foarte importante. Probabil din acest motiv le-a omis in amenajare.

  1. Ce materiale au fost folosite în amenajarea apartamentului? De la materialele perdelelor, pana la tipul de parchet.

Un punct important din brief-ul nostru era tocmai despre mixul de materiale. Suntem pasionati de materialele naturale si de mixajele dintre acestea, asadar am folosit de la piatra naturala, lemn si mocheta, la tapet, sticla si decoruri din aluminiu.

  1. Care este rezultatul final?

Am obtinut un spatiu plin de culoare si personalitate in care atunci cand intru, ma regasesc. Este un spatiu care imi ofera liniste, relaxare si multumirea ca am creat ceva, iar acel ceva se numeste “acasa”.

  1. Consideri ca mai sunt necesare anumite modificari?

Cu siguranta am invatat multe si pentru un viitor proiect stiu mai multe, am inteles mai bine ce imi este util si ce nu, ce este important intr-un proiect de acest gen, etc. Este al doilea proiect de amenajare pentru noi, iar pentru urmatorul am deja prea multe idei pe care vreau sa le pun in aplicare.