Mobilier: design - productie - montare

Mobilierul din locuinta reprezinta unul dintre acele puncte foarte importante din amenajare, motiv pentru care o astfel de responsabilitate nu poate fi atribuita decat unei echipe profesioniste.

Mobilierul de bucatarie a fost proiectat si realizat de catre Hamid Katrib si reprezinta inima casei, deoarece aici se intalnesc membrii familiei cel putin o data pe zi, motiv pentru care amenajarea acesteia este foarte importanta. In schita planului s-a tinut cont de dorinta proprietarului de a avea cat mai putine obiecte expuse, astfel ca a fost creat un mobilier de depozitare pentru electrocasnice si mancare. La bucatarie a fost construit un raft de marmura Golden Sky, suspendat care reprezinta amprenta arhitectului.

Mobilierul montat a fost proiectat si executat din 2 tipuri de material PAL si MDF. Carcasele dulapurilor au fost executate din PAL iar usile din MDF. S-a folosit si furnir din stejar.

Daca in bucatarie montarea mobilierului nu a ridicat probleme, in dormitor, din cauza dimensiunii mari a dulapurilor si a unor mici devieri de pereti , trecerile au fost adevarate provocari. Cu inaltimi de 2450 mm si adancimi de pana la 550-600 mm (dressing), dulapurile au fost fixate de pereti prin ranforsari de lemn amplasate in spatele placilor din rigips.

Etape:

  1. Verificarea componentei corpurilor si a elementelor de prindere
  2. Inchiderea corpurilor conform instructiunilor producatorului
  3. Verificarea starii peretilor si pardoselii unde urmeaza sa fie montat mobilierul
  4. Executarea unor lucrari de adaptare pentru montaj (daca este cazul)
  5. Montarea pe pereti a corpurilor suspendate