PIATRA NATURALA

Intreaga locuinta este un monument ridicat in cinstea pietrei naturale, mai precis a marmurei, aceasta regasindu-se peste tot. In living, prinse intr-o structura metalica fixata in OSB si lipite de placi de rigips sunt 2 lastre mari de marmura Golden Sky formand un montaj tip “bookmatching”. In combinatii de culori gri si auriu acest montaj reprezinta nu doar dorinta proprietarilor ci si viziunea arhitectului, care a mai folosit aceasta combinatie si in alte zone ale casei, mizand pe efectul unui gri neutru cu accente de auriu (practic cu baghete de alama). In living, pe pardoseala, mai sunt 2 tipuri de marmura: gri si Callacata.  In bai sunt combinatii din 3 tipuri de marmura: gri, Thassos, Nero Marquina, acoperind suprafetele in intregime (pereti si pardoseala). Montajul placilor s-a facut dupa tehnologia clasica (prin “pieptanare”) in cazul placilor mici, si pe structura metalica, cu un grad sporit de dificultate la transport, manipulare si montaj, in cazul montarii in proiectul “bookmatching”. 

In amenajarea bailor a fost folosita piatra naturala, mai exact marmura Calacatta. Baia principala a fost imbracata toata in piatra, fiind folosita o combinatie de trei tipuri de marmura: Calacatta, Nero Marquina pentru decor si o marmura gri adusa special pentru acest proiect.

In baia mica au fost folosite alte tipuri de marmura, o combinatie intre marmura Thassos, Nero Marquina, Tundra si a fost inserat travertin galben pentru un accent special.

Blaturile din ambele bai au fost realizate din materialul predominant din fiecare incapere: in baia principala, blatul a fost realizat din marmura Calacatta, in vreme ce in baia de serviciu a fost realizat din marmura Thassos. In ambele incaperi, chiuvetele sunt realizate din marmura Nero Marquina.

Etape:

 1. Analizarea planului si discutii cu arhitectul
 2. Transportul si depozitarea placilor din piatra
 3. Verificarea substratului
 4. Aplicarea hidroizolatiei in bai
 5. Alegerea pietrei si efectuarea unui montaj la rece pentru verificarea variatiei de culoare
 6. Montajul placilor folosind tehnologia prin “pieptanare”
 7. Chituirea rosturilor
 8. Curatarea suprafetei folosind solutiileLTP
 9. Impermeabilizarea placarii cu solutiile LTP
 10. Montajul lastrelor de la proiectul “bookmatching” s-a efectuat direct pe peretii din rigips cu ajutorul unor ranforsari specifice (structuri metalice)
 11. Montarea blaturilor se face pe suport de lemn, suprapus peste mobilier