Secretele unei amenajari de succes.

Afla la ce sa fii atent atunci cand iti renovezi casa.

Amenajarea locuintei reprezinta un moment cheie in viata fiecarei persoane, deoarece aspectul general al casei se schimba si intreaga atmosfera va capata noi valente. Atunci cand iti amenajezi locuinta, ideal este sa alegi stilul care ti se potriveste, sa alegi culorile pe care le preferi, astfel incat intreaga amenajare sa te reprezinte.

Chiar daca stii exact cum vrei sa arate locuinta, sau pur si simplu ai o vaga idee, noi iti recomandam sa fii atent la mai multe aspecte ca sa eviti problemele care pot aparea. Afla la ce sa fii atent atunci cand iti renovezi casa!

Un prim pas intr-un astfel de proiect este sa contactezi un arhitect, pas urmat si de catre proprietarii apartamentului DreamBuilders. Spunem acest lucru, deoarece arhitectul va stii exact ce stil se potriveste, ce abordare sa aleaga, ce culori si materiale sa foloseasca in intreaga amenajare. Arhitectul are puterea sa aduca la realitate visul tau in materie de amenajari interioare, chiar daca stii ce iti doresti sau nu. Multi prefera sa isi amenajeze singuri locuinta, insa fara sa stie ce culori sa combine sau ce tipuri de mobilier sa aleaga si ajung sa nu fie multumiti de rezultatul final. Acest lucru nu se intampla daca apelezi la ajutorul unui arhitect. In plus, atunci cand colaborezi cu un specialist, ii poti comunica orice modificari doresti chiar si in timpul procesului de amenajare, libertatea de alegere fiind foarte importanta.

Alege stilul si elementele din amenajare. Spre exemplu, daca doresti sa iti amenajezi locuinta intr-un stil modern, alege o baza cromatica neutra. De regula, stilul modern este caracterizat de prezenta unui element statement, de accent care sa fie scos in evidenta de decorul neutru. Cand vorbim despre o baza neutra, vorbim despre alb, tonuri de gri si nuante deschise si medii de maro. In plus, daca alegi un decor neutru, rezultatul va fi spectaculos, iar tu o sa fii mai mult decat multumit.

Fii atent la combinarea materialelor cu texturi diferite in acelasi decor. Acestea trebuie sa se afle in armonie si sa se completeze reciproc, astfel incat amenajarea sa fie una deosebita. Ai grija sa nu incarci inutil spatiul cu materiale pompoase, deoarece se poate instala ”haosul vizual”. Atunci cand achizitionezi un material sau o piesa de mobilier, gandeste-te bine daca se potriveste in amenajare.

O amenajare de succes este o amenajare in care se folosesc materiale de calitate, precum piatra naturala, lemn, piele. Acestea te vor ajuta sa dai un aspect primitor locuintei. Te poti juca cu materialele naturale in cele mai inspirate idei: spre exemplu, piatra poate fi combinata cu covorase mici si pufoase sau caramida bruta poate fi asortata cu mobilier modern cu aspect lucios.

Poti alege sa amplasezi un element specific stilului eclectic care sa creeze un ambient primitor si care sa ”sparga” aerul sobru al stilului modern. Aceste note eclectice reusesc sa faca orice aspect sobru cat mai relaxant si mai primitor, dandu-i in acelasi timp un aer elegant. Poti folosi o vaza, lustra, consola, o masuta de cafea sau un fotoliu deosebit.

Orice sugestie pe care o ai, discuta cu arhitectul, astfel incat fiecare obiect pe care il alegi sa se potriveasca cat mai bine in intreaga amenajare. Fii atent ca visul tau in redecorare sa devina realitate si astfel vei reusi sa obtii o amenajare de succes.