Tendinte in amenajarile interioare

Cand vorbim despre trendurile in amenajari interioare si personalizarea locuintei, atentia trebuie sa se concentreze, in primul rand, pe pereti. Culoarea peretilor si decorarea acestora aduce un plus de vitalitate locuintei. Poti adauga un plus de eleganta camerei de zi sau dormitorului daca optezi pentru tapet sau stickere decorative de perete. O alta optiune este imbracarea peretilor in piatra naturala care sa ofere un aer deosebit locuintei si care mai mult ca sigur va surprinde pe oricine. In placarile cu piatra decorativa pentru pereti, se folosesc placi de diverse dimensiuni, cu mozaicuri sau paneluri. De asemenea, piatra naturala poate fi folosita in diferite alte moduri, precum in pardoseli, blaturi sau in placarea semineelor. Optiunile sunt nelimitate, asa ca este necesara creativitatea.

 

Natura este o parte foarte importanta dintr-o locuinta, astfel ca orice spatiu de locuit va deveni mult mai calduros si primitor, daca vei completa schema de design cu cateva plante de interior. Poti opta pentru orhidee, plante cu aspect deosebit, elegant care pot fi gasite intr-o varietate de culori sau soiuri, usor de ingrijit. Aici mentionam si faptul ca orhideele pot fi asezate in ghivece de piatra, deoarece sunt mult mai rezistente si usor de intretinut, iar piatra aduce un aspect aparte locuintei. 

 

Un alt trend al anului il reprezinta culorile contrastante. Un living in culori neutre se va schimba spectaculos prin adaugarea catorva piese mici de mobilier in culori puternice sau elemente de decor simple precum pernele decorative, ramele foto sau perdelele cu motive florale.

 

Putem spune ca lumina naturala este un trend care nu se demodeaza, indiferent de ce vremuri vorbim, astfel ca este foarte important sa permiti luminii naturale sa patrunda in locuinta ta si chiar sa o ajuti sa ajunga in toate spatiile locuintei prin amplasarea de oglinzi sau de elemente lucioase care reflecta lumina. Daca ai geamurile de dimensiuni mari, poti opta pentru jaluzele care pot fi trase cu usurinta pe timpul noptii pentru a va putea odihni.

 

O personalizare evidenta a spatiului o reprezinta folosirea elementelor inedite. Aici ne referim la faptul ca poti introduce decoratiuni simple care sa aduca un plus de vitalitate sau elemente de decor care sa se ”asorteze” cu personalitatea ta. Poti opta pentru lucruri create de tine (fotografii, picturi sau vaze de flori create cu mana ta), pentru suveniruri din vacante, ceasuri de perete sau tablouri cu familia ta, care sa aminteasca de momentele fericite petrecute impreuna. Toate aceste elemente devin atractia principala a locuintei daca sunt amplasate in locurile potrivite.

In amenajarea locuintei, cel care impune designul si directia de mers esti tu! Poti cauta sugestii online sau te poti consulta cu un arhitect, insa cel care hotaraste cele mai importante detalii este proprietarul. Indiferent de directia spre care se va indrepta designul locuintei, amprenta personala a proprietarului va fi intotdeauna prezenta.